Achter de foto: ‘Cat Cheese’ van Tara Wray: recensie over digitale fotografie


Kattenkaas, 2013. Foto: Tara Wray

ik voor het eerst zag Tara Wray’s cat cheese foto op Fotostad 2018 in een groepsshow genaamd Bescheiden katten en sindsdien heb ik erover nagedacht. Ik heb altijd genoten van de manier waarop de gele kaas die kleur van de gemberkat complimenteert en de knallen van geel en oranje aan de horizon, terwijl de twee stroken groen gras het bovenste en onderste derde deel van het frame bijna perfect vullen.

Ik heb Wray ingehaald om meer te weten te komen over hoe een van mijn favoriete afbeeldingen is gemaakt.

Wie is deze mooie oranje kat?

Ik wou dat ik het wist – het was een van de vele wilde katten en kittens die mijn tante op haar terrein voerde. Ik vermoed dat er toen ongeveer 10-12 woonden.

Ik ben altijd dol geweest op de details van ‘Cat Cheese’ op de zijkant van het blik – wie heeft dat geschreven?

Mijn tante. Het is belangrijk om de kattenkaas te scheiden van de menselijke kaas.

Waar is deze foto gemaakt? Wat gebeurde er in de momenten voordat je het vastlegde?

Deze foto is gemaakt in Wamego, Kansas in juli 2013. Ik was op bezoek bij mijn oma en werkte aan een fotografieproject dat uiteindelijk werd “Kom nog een keer als je niet zo lang kunt blijven.” Mijn oma vertelde me dat mijn tante een stel katten had die graag kaas uit een blikje aten. Ik vertelde haar dat ik deze katten moest ontmoeten, dus mijn oma en ik gingen naar Safeway zodat ik een blikje kaas kon kopen (niet het blikje op de foto).

Toen reden we naar Wamego om mijn tante en haar katten te zien. We hadden een kort bezoek. We stonden op het punt te vertrekken en geen van de katten had kaas gegeten. Ik was teleurgesteld, maar het toeval wil dat vlak voordat we in de auto stapten, dit geweldige tafereel zich afspeelde. Ik pakte snel mijn camera om het vast te leggen. Het was het schot dat ik me had voorgesteld toen ik de kaas kocht. Alles viel perfect op zijn plek. Ik denk dat ik vier of vijf frames heb gemaakt.

Waar was je mee aan het fotograferen?

Mijn favoriete combo destijds: een Sony NEX-7 met een 30mm 2.8 Sigma lens. Ik hield van de grootte van die combinatie.

Veel van je werk omvat dieren, waarom fotografeer je ze zo graag?

Dieren zijn voor mij minder ingewikkeld en interessanter dan mensen. Ik voel me nooit raar als ik naar een dier staar. En in tegenstelling tot mensen, die soms complex en op hun hoede kunnen zijn, laten dieren zonder enige pretentie hun ware zelf zien.

Welk advies zou je geven aan iemand die probeert in een persoonlijk fotoproject te duiken? Wat is de beste manier om te beginnen?

Stop met denken en begin met schieten. Richt je camera op alles wat voor jou interessant is, en twijfel niet aan jezelf. Volg goed licht en vertrouw op je instinct.Credit : Source Post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Webshoptoday.nl
Logo
Shopping cart