Eén ding: het is 10 uur ’s ochtends, weet je waar je HDMI-naar-USB-C-kabel is? Organiseer je spullen goedkoop: Digital Photography Review


Als je op mij lijkt, ben je een sentimentele mofo. In de loop van mijn carrière heb ik tientallen camera’s en lenzen, harde schijven, snoeren, dongles, adapters, kaartlezers en andere accessoires verzameld. Dan zijn er de stapels notitieboekjes van verslaggevers, gescande documenten, terabytes aan video’s en foto’s (sommige hebben geavanceerde beveiliging nodig en andere niet), pers-ID’s en andere kortstondige snuisterijen van mijn bestaan.

Als je tientallen jaren ‘spullen’ hebt, is het gemakkelijk om dingen uit het oog te verliezen, en het is ook eerlijk om je af te vragen of het echt nodig of gezond is om alles bij te houden. Wie heeft er echt behoefte aan outtakes van een familievakantie uit 2005, oude Firewire-harde schijven, optredens met ongebruikte video op een harde schijf of verouderde apparatuur?

Een ding: Advies, tips en trucs van de DPReview-editors

Over deze serie:
Ons team doorbreekt het lawaai om de dingen te delen die de grootste impact op ons werk hebben gehad en welke lessen u in uw eigen werk kunt meenemen.

Lees hier de hele serie.

Welnu, het antwoord op die vragen hierboven is dat de meeste mensen dat niet doen.

Maar als u een verzamelaar bent die het moeilijk vindt om afscheid te nemen van oude spullen of niet kunt stoppen met het kopen van nieuwe spullen, of een maker van familiefoto’s die het uw kinderen gemakkelijker wil maken om op een dag de familiefoto’s opnieuw te bekijken of een professional die spullen en oude bestanden gebruikt om inkomsten te genereren, mogen we dan een paar tips voorstellen om uw apparatuur en bestanden beter te organiseren?

Begin met het organiseren van uw apparatuur om altijd klaar te staan

In de bijna twintig jaar dat ik als fotojournalist en documentairemaker werk, heb ik geleerd dat wanneer ik het beeld, het beeldmateriaal of de apparatuur die ik nodig heb niet kan vinden wanneer een klant belt, dat een verloren verkoop is en, erger nog, een mogelijk verlies van herhaling. bedrijf.

Ik ben ook degene geweest die anderen belde om een ​​afbeelding in licentie te geven of iemand in te huren voor een opdracht, en hetzelfde geldt.

Dergelijke oproepen worden verhandeld in minuten en niet in uren; het is cruciaal om te weten waar je ‘spullen’ zijn en hoe je minder tijd kunt besteden aan zoeken en meer aan doen.

Ik bewaar mijn ‘go-bag’ bij de voordeur, altijd klaar voor een opzegtermijn. Het helpt ook om de goede gewoonte in stand te houden om batterijen opgeladen en lege geheugenkaarten bij de hand te hebben zonder te hoeven twijfelen. Kanttekening, ik vind het leuk dat mijn cameratas niet ‘cameratas’ schreeuwt. Ik heb mensen laten aannemen dat het eerder een luiertas was, en dat vind ik prima.

Zelfs als je niet als professional werkt, is het nog steeds een goed idee om te organiseren wat je hebt op een manier die voor jou zinvol is, maar ook zinvol is om het aan iemand via de telefoon uit te leggen. Iedereen die ooit thuis een speciale kabel, geheugenkaartlezer of ander apparaat is vergeten en heeft geprobeerd iemand anders uit te leggen hoe deze op te halen en naar u toe te brengen, kan zeker bevestigen wat een voordeel het is om een ​​goed georganiseerde systeem, niet alleen voor u, maar ook voor de geestelijke gezondheid van de persoon die u probeert te helpen.

Om te beginnen hebben we vaak niet veel spullen, en een speciale cameratas is een goede optie. Deze tas is niet alleen de plek waar je al je uitrusting bewaart, maar het is ook de tas waarmee je op pad gaat, in de wetenschap dat alles wat je nodig hebt op één plek is. De tas zal je goed van dienst zijn tot de dag dat je hem ontgroeit.

Investeren in het maken van foto’s en video’s kan de aankoop van nieuwe apparatuur met zich meebrengen. Met extra lenzen, lampen, geheugenkaarten, batterijen en meer heeft het geen zin om alles in één speciale tas te bewaren, en het is ook niet echt praktisch of mogelijk.

Zelfs als je niet als professional werkt, is het nog steeds een goed idee om te organiseren wat je hebt.

Dit is waar ik adviseer om een ​​locker-and-go-bag-benadering te hanteren. Alles wat je bezit wordt bewaard in een ‘locker’ met één dagelijkse camera ‘go-bag’ die altijd vol zit met de essentiële uitrusting die nodig is om binnen vijf minuten de deur uit te rennen. Voor mij heeft mijn go-bag een body, één flitser, volledig opgeladen batterijen, extra geheugenkaarten, een pen en notitieblok, een geheugenkaartlezer, een 50 mm prime en een 16-35 mm zoomlens, aangezien dit de essentiële items zijn die ik nodig heb om 90% van mijn werk op me te nemen. In mijn kluisje heb ik echter extra camerabody’s, filmbody’s, 80-200 mm zoom, 2x teleconverter, 85 mm prime, nog twee flitsers, een set externe triggers, een drone, lampen met lichtstatieven, statieven, monopods en meer, die ik inpak als ik een sportopdracht of portretshoot heb.

Geef uw apparatuur een thuis

Nu je je schatten hebt geïnventariseerd, in plaats van ze op een willekeurige plank of hoek van je ruimte te bewaren, laten we onze spullen een aangewezen plek geven om ze te beschermen tegen stof, schimmel en plakkerige vingers.

Op redacties hebben we de beproefde apparatuurkast, en dat is precies hoe het klinkt: een kast met een afsluitbare deur. In huis is een speciale kast geweldig als je een aangewezen opgeruimde ruimte wilt hebben die uit de buurt van jassen, stofzuigers en al het andere kan zijn om de kans op onopzettelijke schade te verkleinen door gasten of familieleden die op zoek zijn naar een handstofzuiger of iemand per ongeluk apparatuurdozen weggooien die je wilde bewaren. Idealiter kun je de kast op slot doen en hoeft niemand anders erin te gaan, behalve jij en de mensen die je vertrouwt om spullen op te halen (en terug te zetten).

Toen ik naar mijn huis verhuisde, had ik het geluk een vreemd gevormde kast te vinden die perfect was voor het opbergen van mijn decennia aan camerabody’s, lenzen, lampen, lichtmodificatoren, harde schijven, doodads en fandango’s.

In die kast wilde ik mijn ruimte maximaliseren en een paar planken krijgen waarmee ik mijn apparatuur op een logische manier zou kunnen plaatsen en van de grond zou houden, waar het meer kans had om beschadigd te raken door een onzorgvuldige voet of om er iets op te laten vallen .

Met brede en hoge vakken past dit apparaat gemakkelijk zowel hoge lenzen als brede laptops. Het beste van het vinden van een goedkope tweedehands Kallax is dat het je niet kan schelen of hij kapot gaat.

Draadrekken zijn een populaire keuze omdat ze eenvoudig te monteren en relatief betaalbaar zijn, maar ik geef de voorkeur aan iets dat geen open openingen heeft waar kleinere dingen doorheen kunnen vallen. Als een studente in hun tweede maand aan de universiteit, wendde ik me tot Ikea voor mijn oplossing. ik vind de leuk Kallax; het is goedkoop maar ziet er niet goedkoop uit, is stevig genoeg op die Ikea-manier, heeft veel open ruimtes en kan worden opgesteld als een lange horizontale plank of een hoge verticale kolom. Ik heb het in de loop der jaren op beide manieren gebruikt, en het heeft gelikt en bleef tikken. Nu bewaar ik het in een kast, en het was heerlijk voor mijn behoeften, maar het is duidelijk een kwestie van smaak, en misschien ben je het er niet mee eens en hou je van het uiterlijk van industriële draadrekken in je huis.

Als een studente in hun tweede maand aan de universiteit, wendde ik me tot Ikea voor mijn oplossing.

Ook op de tweedehandsmarkt is de Kallax goedkoop te vinden. Het bestaat al jaren en is een populair meubelstuk (vooral onder platenverzamelaars). Een snelle zoektocht op Craigslist terwijl ik dit schrijf, levert een paar op in de omgeving van Seattle, en ik veronderstel dat het hetzelfde verhaal zal zijn waar jij woont. Ik vond mijn Kallax tweedehands voor $ 20 ongeveer zes jaar geleden in New York City, en het heeft me goed gediend, het helpt mijn investeringen in apparatuur te beschermen zonder de bank te breken.

Bonus: Houd uw kabels, adapters, klemmen en kleinere accessoires zichtbaar

Een nadeel van de Kallax (of een ander reksysteem) is dat het niet bijzonder geschikt is om kleinere items gemakkelijk toegankelijk te maken. Jarenlang had ik manden en dozen gebruikt die in het Kallax-vakje pasten om mijn kleinere spullen in op te bergen. Ik had bijvoorbeeld één doos die alleen was voor alle vreemde kabels die ik in de loop der jaren had verzameld. Telkens wanneer ik een HDMI-micro-, Lighting-naar-USB- of Thunderbolt-adapter nodig had, zou ik door deze spelonkachtige doos zoeken op zoek naar de verborgen juweeltjes. Het was geen erg handig systeem. Ik had zojuist de Amerikaanse sitcom-trope van de keukenrommellade geadopteerd en meer stappen toegevoegd.

Ik ben jaren op deze manier doorgegaan zonder er veel over na te denken. Het eens in de paar maanden ongemak van het zoeken naar een XLR-kabel of USB C-naar-Thunderbolt-adapter irriteerde me niet genoeg om er iets aan te doen, en het kwam ook niet bij me op dat ik dat moest doen.

Dat is tot voor kort, toen mijn collega Jason Hendardy me de dwaling van mijn wegen liet zien.

Jason deelde deze tip maanden geleden op onze sociale kanalen, maar ik ga hem hier stelen omdat ik hem sindsdien heb overgenomen en ik kan bevestigen dat hij wonderbaarlijk eenvoudig en briljant is.

@dpreviewtv Hoe organiseer je al je snoeren en kabels?

Jason demonstreert in de video hierboven zijn truc om een ​​over-the-door schoenenopberger te gebruiken om al zijn camera-uitrustingsaanhangsels weg te schuiven. Extra punten voor labelen, dus als je iemand belt om te vragen naar de gecertificeerde HDMI 2.1-kabel vs. HDMI, hoeven ze zich niet af te vragen wat het verschil is.

Kanttekening: Dnoteer uw serienummers

Hand in hand met het organiseren en vinden van een systeem dat voor u werkt, raad ik u ook ten zeerste aan om een ​​catalogus bij te houden van al uw uitrusting met een document van uw serienummers, de productnaam, aankoopdatum en -locatie en de betaalde prijs.

Ik moedig je ook ten zeerste aan om een ​​catalogus bij te houden van al je uitrusting met een document met je serienummers.

U hoeft deze informatie nergens speciaal te bewaren; een tekst- of spreadsheetdocument of een papieren dagboek zijn allemaal geweldige opties. Het doel is om alles gedocumenteerd en opgeslagen te hebben. Als je ooit bent beroofd of een ramp hebt meegemaakt en aangifte moet doen bij de politie of een verzekeringsclaim moet indienen, is dit de informatie die je moet verstrekken.

Uit ervaring gesproken, ik ben beroofd, ik kan je niet vertellen hoe cruciaal deze informatie voor mij was. U kunt uzelf onderweg hoofdpijn besparen en documenteren terwijl u zich organiseert.

Beter leven door te plannen

Word georganiseerd en leef beter. Als u een professional bent, kunt u door uw spullen gemakkelijker vindbaar te maken, u helpen de deadlines van klanten te halen en betaald te krijgen. Als je geen pro bent, zul je er nog steeds baat bij hebben om jezelf of je familie niet langer gek te maken als je ze vraagt ​​iets te halen.

En uitrusting is nog maar het begin; in deel twee zullen we het hebben over bestandsbeheer en hoe een goed ontwerp de pro’s helpt verkopen en de niet-pro’s verborgen juweeltjes uit vervlogen tijden ontdekken.

Dus of je nu een fervent verzamelaar van dongles en adapters bent, een snelgroeiende verzameling camerageschiedenis hebt met een assortiment lenzen en body’s, of graag een grote stapel boeken bij je hebt, opdat niemand denkt dat je niet kunt lezen, het is tijd om het plezier van opruimen te ontdekken zonder alles weg te gooien.

Wat is uw go-to-oplossing voor het organiseren van uw apparatuur? Laten we ideeën uitwisselen in de reacties. Ik weet zeker dat er manieren zijn om te verbeteren en van elkaar te leren. Leg het op mij!Credit : Source Post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Webshoptoday.nl
Logo
Shopping cart