Mening: De Z8 is misschien wel de beste camera die Nikon ooit heeft gemaakt. Maar ik denk niet dat ik er een ga kopen.: Digital Photography Review


Mijn Nikon Z7, nog steeds aan het schoppen en na bijna vijf jaar nog steeds in de meeste van mijn fotografische behoeften voorzien.

De Nikon Z8 is misschien wel de beste camera die Nikon ooit heeft gemaakt, maar voor het eerst in mijn vele jaren dat ik de high-end productlanceringen van het bedrijf gadesla, weet ik niet zeker of ik er een nodig heb.

Ik had twee Z7-carrosserieën en vorig jaar heb ik er een verkocht om de aankoop van een Z9 te financieren. Ik had half verwacht dat de resterende Z7 stof zou gaan verzamelen zodra ik met het vlaggenschip begon te fotograferen, maar nogal onverwachts is dat niet gebeurd. Ik gebruik het nu minstens zoveel als vroeger. De reden is simpel: de Z7 is een mooie camera. Hij is echt klein, de sensor is geweldig en hij is gebouwd als een tractor. Natuurlijk kan hij de Z9 niet bijhouden als het gaat om snelheid en autofocus (of video… of maatwerk…), maar zelfs vijf jaar nadat hij werd uitgebracht, is hij dat nog steeds niet slecht. Het is zeker goed genoeg voor het meeste van wat ik fotografeer, en voor de rest heb ik de Z9.

Dat gezegd hebbende, is mijn ervaring dat als het om camera’s gaat, de grootte er echt toe doet, en het draait allemaal om afwegingen. De Z9 is groot, maar dat komt omdat hij veel camera’s heeft. Ik ben dol op de Z9 bij het fotograferen met lange, zware lenzen, waarbij de grotere behuizing echt helpt. Ondertussen is de Z7 klein, onopvallend en biedt hij verhoudingsgewijs minder functionaliteit. Het is een perfecte metgezel voor compacte prime-lenzen en de Z 24-120 mm F4, die ik veel gebruik. Soms behoefte groot, maar meestal I wil klein. De Z8 is onmiskenbaar een zeer aantrekkelijke combinatie van prestaties en grootte.

Ik heb de laatste tijd aan het cameraformaat gedacht na een recent bezoek van mijn familie, waar we een roadtrip maakten rond het Olympisch schiereiland. Omdat ik ruimte had in de auto, koos ik ervoor om groot te worden en mijn Z9 en een aantal van mijn langere lenzen met een sneller diafragma in te pakken.

Zoals Nikon in het persbericht duidelijk heeft gemaakt, ziet het bedrijf de Z8 als een echte spiegelloze opvolger van de razend populaire D850.

Ik heb tijdens die reis foto’s kunnen maken waarvan ik weet dat ze technisch onmogelijk zouden zijn geweest op de Z7, en toch was de ervaring vaak nogal stressvol. Mijn ouders bleven maar praten over hoe groot mijn camera was. Nu ze veilig thuis zijn, weet ik precies waar ze hun vrienden over gaan vertellen: de grote bomen die ze zagen in het Hoh-regenwoud, de grote zeehond die ze bij Astoria zagen en waarvan ik nog steeds denk dat het een zeeleeuw was, de Grote ontbijtporties in het hotel en Barney’s Big Camera.

Een Z8, hoewel groter dan mijn Z7, zou het beste van twee werelden zijn geweest. Maar hoe verleidelijk het ook mag zijn, ik weet niet zeker of ik het zou kunnen rechtvaardigen om $ 4.000 uit te geven om niet door mijn moeder gepest te worden.

Zoals Nikon in het persbericht duidelijk heeft gemaakt, ziet het bedrijf de Z8 als een echte spiegelloze opvolger van de razend populaire D850. En begrijp me niet verkeerd: als fotograaf en Nikon-gebruiker ben ik heel blij dat het bestaat. Het is de perfecte aanvulling op de Z9 en een solide upgrade van de Z7 II. Maar als je, zoals ik, al beide camera’s bezit, is het moeilijk te verkopen.

De nieuwe Nikon Z8 ziet eruit als een fantastische upgrade van de Z6/7-serie of de oudere D850. Het zou ook een perfecte tweede camera moeten zijn voor een Z9. Maar hij is groter dan de Z6/7 en niet zo veel goedkoper dan het vlaggenschip.

Laten we het terugbrengen tot de essentie: er zijn twee belangrijke gebieden voor mij waar de Z8 niets zal doen meer dan mijn huidige camera’s. Ten eerste lijkt het erop dat de Z8 in principe dezelfde beeldkwaliteit zal bieden als zowel de Z9 als de bijna vijf jaar oude Z7. Ten tweede, en frustrerender, zal het exact dezelfde zoekerresolutie van 3,69 miljoen dots hebben. Als ik mijn Z9 en S1R naast elkaar fotografeer, is het livebeeld van de vier jaar oude S1R merkbaar gedetailleerder dankzij de zoeker van 5,76 miljoen punten.

Ongetwijfeld maken de Z8 en Z9 het goed met hun lagless, black-out-vrije live-view-ervaring tijdens bursts, maar ik fotografeer niet veel snelle actie, en voor het grootste deel van mijn dagelijkse werk, jongen, zou ik er zeker van houden extra puntjes erin. Het belangrijkste kenmerk dat ik had gehoopt dat de Z8 zou bieden, was zelfs een zoeker met een hogere resolutie. Als het dat had, of als het een aanzienlijke verbetering in beeldkwaliteit of dynamisch bereik bood, zou ik in de verleiding komen, maar helaas.

Als je een D850-gebruiker bent en je hebt gewacht op een spiegelloos equivalent, dan is dit je geluksdag. De Z8 is die camera, en nog wat.

Ik ben me ervan bewust dat dit artikel misschien overkomt als een langdurig gejank, dus ik eindig met enkele positieve gedachten en een realiteitscheck. Als je een D850-gebruiker bent en je hebt gewacht op een spiegelloos equivalent, dan is dit je geluksdag. De Z8 is die camera, en nog wat. En als je van een camera uit de Z6- of Z7-serie komt, biedt de Z8 echt een fantastische upgrade. Het is meer aanpasbaar, en als het zoiets presteert als de Z9 (wat het zou moeten), zullen de autofocus en videomogelijkheden je versteld doen staan.

Ondertussen, als je het geluk hebt om met een Z9 te fotograferen, zou de Z8 een perfecte tweede camera kunnen zijn, die dezelfde beeldkwaliteit biedt, plus bijna alle kernfunctionaliteit en een grote overlap in ergonomie, maar tegen lagere kosten ( hoewel verrassend genoeg niet zoveel lager), en in een compactere carrosserie. Wie zou dat niet willen?

Nou, ik. Dat is wie. Maar ik ben me ervan bewust dat ik me in een zeer bevoorrechte positie bevind.

Na jarenlang fotograferen met 12 MP, voelde ik me alsof ik nodig zijn mijn D810. Evenzo voelde ik me na jaren van fotograferen met DSLR’s alsof ik nodig zijn de Z7. Na jaren fotograferen met de Z7, misschien niet behoefte de Z9, maar ik gewild het zo erg dat het als hetzelfde voelde. Maar de Z8? Ik weet het niet. Ik denk dat ik goed ben. Niet zozeer vanwege de kosten (zoals elke gear-verslaafde weet, is het geld altijd te vinden, zelfs als dat betekent dat je een heleboel andere gear / reserve-organen moet verkopen) maar omdat mijn huidige camera’s samen aan al mijn eisen voldoen. Dat is een prachtige, bevoorrechte plek om te zijn, en ik heb de technici en productmanagers van Nikon te danken. Dus de rest van jullie ga je gang – ik zal de volgende halen.

Het was trouwens beslist een zeeleeuw.Credit : Source Post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Webshoptoday.nl
Logo
Shopping cart